Grote schermen voor Red Flames en EK vrouwenvoetbal

2022/07/10 |

Samenleven

10 juli 2022 - Vandaag spelen de Red Flames hun eerste wedstrijd op het EK vrouwenvoetbal tegen IJsland. Vlaams Minister voor Gelijke Kansen Bart Somers wil dat voetbalfeest extra in de kijker zetten. Daarom maakt hij 25.000 euro vrij voor gelijke kansenorganisatie RoSa vzw. Zij zorgen ervoor dat de voetbalwedstrijden van onze nationale damesploeg op verschillende locaties op grote schermen te zien zullen zijn.

Terug

IJsland is de eerste tegenstander van onze Red Flames op het Europees Kampioenschap damesvoetbal dat plaatsvindt in Engeland. Andere tegenstanders in de groepsfase zijn Frankrijk en Italië. Zulke wedstrijden van onze Rode Duivels brengen steeds een ongelooflijke hoeveelheid mensen op de been. Steden en gemeenten, maar ook verenigingen en sportclubs plaatsen dan grote schermen om er samen met de horecasector één groot voetbalfeest van te maken. Dit jaar gaat er ook veel aandacht naar het vrouwenvoetbal.

Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers: “Het vrouwenvoetbal wint aan populariteit. Voor het eerst zendt VRT alle wedstrijden integraal uit. Terecht. Een positieve evolutie. Jonge meisjes die graag voetbal spelen zien de Red Flames op de televisie en worden gesterkt in hun overtuiging dat voetbal niet enkel voor jongens is. Voetbal brengt mensen samen. Tijdens de voetbalmatchen van de Rode Duivels zagen we dat al vaker, maar dat geldt ook voor matchen van de Red Flames.”

Grote schermen

De minister financiert RoSa Vzw met 25.000 euro om deze positieve evolutie nog een duwtje in de rug te geven. Samen met lokale partners zorgen ze ervoor dat de wedstrijden op verschillende locaties live te volgen zijn op een groot scherm. Co-directeur RoSa Bieke Purnelle: “Gendergelijkheid in de sport is al jaren een belangrijk thema voor ons. Er worden grote stappen vooruit gezet, maar er blijft werk aan de winkel. Zichtbaarheid van vrouwensport is een belangrijk aspect van dat proces.”

“Dankzij de samenwerking met RoSa vzw komen er alvast extra schermen in Brugge, Gent, Dilbeek, Begijnendijk, Kortrijk, Tongeren en Antwerpen. Ook in andere steden en gemeenten zullen we onze Red Flames samen naar de overwinning kunnen toejuichen”, klinkt het bij Bart Somers. 

 

Foto: Red Flames

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.