Nieuws

Zoeken op categorie

Mechelen

Ontwerp Hof van Egmont gaat voor groen en kwaliteit

26/02/2024 - Stad Mechelen wenst een kwalitatief stadsvernieuwingsproject op de site Hof van Egmont te ontwikkelen en zette de verouderde gebouwen vorig jaar te koop. In de toekomst komt hier een gemengd programma voor wonen, ondersteunende functies en buurtvoorzieningen. Acht ontwikkelaars dienden een voorstel in. Na een selectieprocedure kwam 3D Real Estate als laureaat uit de bus. De verkoop van het Hof van Egmont staat vandaag ter goedkeuring op de agenda van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De verkoop zal de stad een bedrag van 17.250.000 euro opleveren.

Mechelen

Burgemeester sluit twee horecapanden in stadscentrum

Burgemeester Bart Somers heeft voor twee horecapanden in het centrum van Mechelen een uitbatingsvergunning geweigerd voor minstens 6 maanden. James Bar op de Grote Markt en Brasserie 13 in de Befferstraat voldoen niet aan de vergunningsplicht. De weigering tot exploitatie kadert in de strijd tegen de ondermijnende economie.

Mechelen

Vijf straffe weetjes over Mechelen

2 februari 2024

Mechelen

Politieagenten als Buddy voor kwetsbare leerlingen: “Elkaar beter begrijpen”

Politieagenten van de politiezone Rivierenland kunnen zich sinds vorig jaar opgeven als ‘Buddy’ voor leerlingen die het moeilijk hebben op school of met een kwetsbare achtergrond. Bedoeling is om elkaars leefwereld beter te begrijpen. Aan het proefproject in 2023 namen vier buddykoppels deel en hun ervaringen waren positief. Daarom wordt het project in 2024 verlengd en geïntegreerd in het project Buddy Mechelen.

Mechelen

Stadsmonitor toont de sterktes van Mechelen, maar wijst ook op de uitdagingen

De Vlaamse stadsmonitor is een driejaarlijks rapport dat de dertien Vlaamse centrumsteden onderzoekt op basis van enkele honderden indicatoren. De vorige stadsmonitor werd in 2020 voorgesteld. De monitor geeft een foto van de stad op tal van maatschappelijke domeinen. De stadsmonitor bestaat zowel uit objectieve cijfers als uit een grootschalige burgerbevraging. Deze bevraging werd afgenomen vanaf de maand mei 2023. Het stadsbestuur zal zoals steeds de informatie uit deze studie actief gebruiken om Mechelen nog beter te maken. “Op tal van domeinen komt onze stad sterk uit de stadsmonitor. Tegelijk komen ook een aantal uitdagingen naar voor, waar de stad moet op werken”, aldus burgemeester Bart Somers.

Mechelen

Burgemeester neemt opnieuw auto in beslag na onverantwoord rijgedrag chauffeur

23/01/2024 - 22ste inbeslagname patservoertuig

Mechelen

Nieuwjaarstoespraak voor de Mechelaars

21/01/2024

Mechelen

Natuurijspiste van de Bleukensweide opent morgen voor schaatsers

10 januari 2024 - De overvloedige regenval de afgelopen weken en de vriestemperaturen van de afgelopen dagen hebben ervoor gezorgd dat de Bleukensweide in Leest donderdag 11 januari vanaf 8u opengesteld kan worden voor schaatsers. Het ijs is dik genoeg bevonden door de ijsmeesters. In overleg met Agentschap Natuur en Bos zorgt Stad Mechelen voor het derde jaar op rij dat er veilig kan geschaatst worden.

Mechelen

Rik Woutersgebouw wordt naam van het Vlaams administratief centrum in Mechelen

6 januari 2024 - Vlaams minister-president en minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management Jan Jambon maakte vandaag de naam bekend van het Vlaams administratief centrum dat naast de OVAM ook onderdak zal bieden aan andere diensten van de Vlaamse overheid die nu op diverse locaties gevestigd zijn in de stad Mechelen.

Mechelen

Mechelse bezoekerscijfers in vuur en vlam

Afgelopen weekend was Mechelen opnieuw het bruisende decor van Mechelen Houdt Je Warm. Het evenement lokte heel wat kijklustigen, nog meer dan tijdens de vorige editie. Ook de Shopping Shuttle draaide op volle toeren en brak opnieuw records.

Mechelen

Scenario’s voor bijsturingen aan de vesten

Om de vesten in balans te brengen organiseerde het stadsbestuur de voorbije weken verschillende participatiemomenten met de stakeholders en toelichtingen op wijkniveau. Op basis van die input doet het stadsbestuur enkele concrete voorstellingen tot breed gedragen aanpassingen in de tijdelijke inrichting. De voorstellen om de vesten in balans te brengen worden voor goedkeuring voorgelegd aan een extra gemeenteraad op 21 december 2023.

Mechelen

Vlaanderen trapt EU-voorzitterschap af met groots festival in gaststad Mechelen

Gratis festival vol Vlaamse topartiesten op 6 januari 2024 in gaststad Mechelen wil alle Vlamingen bij EU-voorzitterschap betrekken

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekparameter.

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.