Nieuws

Zoeken op categorie

Mechelen

Ensemble van Palestijnse en Joodse musici spelen concert ten voordele van Unicef Gaza

16/04/2024 - Op 22 april vindt er in de stadsschouwburg een bijzonder benefietconcert ten voordele van War Children for Unicef plaats, een gelegenheidsensemble met Midden-Oosterse muzikanten en Joodse musici. Vanuit een gedeelde noodzaak, los van persoonlijke overtuiging of achtergrond, komen zij samen om een oproep te doen tegen het oorlogsgeweld dat kinderen in Gaza meemaken. Het concert is een boodschap voor meer dialoog tussen de verschillende gemeenschappen, met gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen die leeft in de regio.

Mechelen

Gigantische oogbol in Museum Hof van Busleyden vraagt aandacht voor kunstbeleving bij mensen met een visuele beperking

27 maart 2024 - Wie de komende weken een bezoek brengt aan Museum Hof van Busleyden, wordt aangestaard door een gigantische oogbol. De opvallende installatie is een initiatief van vzw Symfoon die met de sensibiliseringscampagne “Annoying Eyes” aandacht wil vragen voor kunstbeleving bij blinden en slechtzienden. Het enorme oog reist daarvoor dit voorjaar tussen verschillende Vlaamse musea en houdt van 21 maart tot en met 11 april halt in Mechelen.

Mechelen

Resultaten wijkdrugteam (WDT) van Politiezone Rivierenland

4 april 2024

Mechelen

Aandacht voor fietsverbod Bruul op zaterdag blijft nodig

Het fietsverbod op zaterdag in de Bruul is nog niet helemaal ingeburgerd. Op twee weekends tijd stelde de politie 37 overtredingen vast. De voorrang voor fietsers in de binnenstad wordt vier jaar na de invoering doorgaans goed nageleefd.

Mechelen

Ontwerp Hof van Egmont gaat voor groen en kwaliteit

26/02/2024 - Stad Mechelen wenst een kwalitatief stadsvernieuwingsproject op de site Hof van Egmont te ontwikkelen en zette de verouderde gebouwen vorig jaar te koop. In de toekomst komt hier een gemengd programma voor wonen, ondersteunende functies en buurtvoorzieningen. Acht ontwikkelaars dienden een voorstel in. Na een selectieprocedure kwam 3D Real Estate als laureaat uit de bus. De verkoop van het Hof van Egmont staat vandaag ter goedkeuring op de agenda van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De verkoop zal de stad een bedrag van 17.250.000 euro opleveren.

Mechelen

Burgemeester sluit twee horecapanden in stadscentrum

Burgemeester Bart Somers heeft voor twee horecapanden in het centrum van Mechelen een uitbatingsvergunning geweigerd voor minstens 6 maanden. James Bar op de Grote Markt en Brasserie 13 in de Befferstraat voldoen niet aan de vergunningsplicht. De weigering tot exploitatie kadert in de strijd tegen de ondermijnende economie.

Mechelen

Vijf straffe weetjes over Mechelen

2 februari 2024

Mechelen

Politieagenten als Buddy voor kwetsbare leerlingen: “Elkaar beter begrijpen”

Politieagenten van de politiezone Rivierenland kunnen zich sinds vorig jaar opgeven als ‘Buddy’ voor leerlingen die het moeilijk hebben op school of met een kwetsbare achtergrond. Bedoeling is om elkaars leefwereld beter te begrijpen. Aan het proefproject in 2023 namen vier buddykoppels deel en hun ervaringen waren positief. Daarom wordt het project in 2024 verlengd en geïntegreerd in het project Buddy Mechelen.

Mechelen

Stadsmonitor toont de sterktes van Mechelen, maar wijst ook op de uitdagingen

De Vlaamse stadsmonitor is een driejaarlijks rapport dat de dertien Vlaamse centrumsteden onderzoekt op basis van enkele honderden indicatoren. De vorige stadsmonitor werd in 2020 voorgesteld. De monitor geeft een foto van de stad op tal van maatschappelijke domeinen. De stadsmonitor bestaat zowel uit objectieve cijfers als uit een grootschalige burgerbevraging. Deze bevraging werd afgenomen vanaf de maand mei 2023. Het stadsbestuur zal zoals steeds de informatie uit deze studie actief gebruiken om Mechelen nog beter te maken. “Op tal van domeinen komt onze stad sterk uit de stadsmonitor. Tegelijk komen ook een aantal uitdagingen naar voor, waar de stad moet op werken”, aldus burgemeester Bart Somers.

Mechelen

Burgemeester neemt opnieuw auto in beslag na onverantwoord rijgedrag chauffeur

23/01/2024 - 22ste inbeslagname patservoertuig

Mechelen

Nieuwjaarstoespraak voor de Mechelaars

21/01/2024

Mechelen

Natuurijspiste van de Bleukensweide opent morgen voor schaatsers

10 januari 2024 - De overvloedige regenval de afgelopen weken en de vriestemperaturen van de afgelopen dagen hebben ervoor gezorgd dat de Bleukensweide in Leest donderdag 11 januari vanaf 8u opengesteld kan worden voor schaatsers. Het ijs is dik genoeg bevonden door de ijsmeesters. In overleg met Agentschap Natuur en Bos zorgt Stad Mechelen voor het derde jaar op rij dat er veilig kan geschaatst worden.

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekparameter.

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.