Nieuws

Zoeken op categorie

Agentschap Integratie & Inburgering vertalen informatie coronavirus

2020/03/16 |

Samenleven

16 maart 2020 - De verschillende overheden in ons land zetten alles op alles om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar dat zal niet lukken als niet alle burgers de regels begrijpen. Enkele concrete vragen rond corona en een informatieposter om besmetting te voorkomen werden daarom vertaald in meer dan tien talen. Het is het resultaat van een goede samenwerking tussen de agentschappen Inburgering & Integratie en het agentschap Zorg en Gezondheid. Minister van Inburgering en Integratie Bart Somers: “Als we dit virus willen verslaan, is het belangrijk dat elke burger zich houdt aan de opgelegde voorzorgsmaatregelen. Ook mensen die nog geen Nederlands spreken moeten weten wat van hen verwacht wordt en hoe ze zich kunnen beschermen.”

Terug

Vandaag kan men verschillende vertalingen van informatie rond het coronavirus terugvinden op de website van het Agentschap Inburgering & Integratie. Het gaat onder meer om een poster om besmetting met het coronavirus te voorkomen, vertaald in het Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Pools, Roemeens, Russisch, Spaans en Turks.

Minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke: “We kunnen het coronavirus enkel tegengaan als iedereen zich houdt aan de maatregelen. Alleen begrijpt niet iedereen even goed Nederlands. Daarom is dit initiatief heel belangrijk. Ik wil collega Somers bedanken voor de goede samenwerking. Zo geraken onze richtlijnen bij iedereen.”

Naast de vertaling van de poster worden er ook concrete vragen en antwoorden vertaald. Wat doe je als je ziek bent? Wat zijn de maatregelen van de overheid? Hoe voorkom je besmetting? Elke fiche bevat op de eerste pagina de Nederlandstalige versie en op de tweede pagina de vertaling.

Minister van Inburgering en Integratie Bart Somers: “Deze regering heeft de ambitie om elke nieuwkomer Nederlands te leren, maar we moeten niet flauw doen en beseffen dat het nu cruciaal is dat iedereen de informatie en maatregelen van de overheid begrijpt. Alleen zo kunnen we het aantal besmettingen verminderen en komen we samen door deze crisis.”


Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.