Nieuws

Zoeken op categorie

Al drie kwart ex-werknemers failliete CG Power Systems elders aan de slag

2021/04/20 |

Mechelen

20 april 2021 - In februari 2020 werd CG Power Systems failliet verklaard. Daardoor verloren 450 mensen in de Mechelse vestiging hun baan. Ruim een jaar later vond al 73% van de werknemers in outplacement opnieuw werk. Het resultaat van teamwork tussen de private partners, de lokale en hogere overheid.

Terug

Onmiddellijk na de eerste berichten van de ondernemingsrechtbank in januari vorig jaar om het bedrijf onder voorlopige bewindvoering te plaatsen, beslisten minister Bart Somers en het Mechels stadsbestuur om in overleg te gaan met de bedrijfsleiding om de getroffen werknemers zo snel mogelijk toe te leiden naar nieuwe tewerkstelling.

Ondanks het feit dat de arbeidsmarkt het moeilijk heeft omwille van de coronacrisis vond 73% van de deelnemers in outplacement ander werk. Concreet gaat het om 179 werkzoekenden en dit bij 111 verschillende werknemers. “Een huzarenstuk als je weet dat 60% van de deelnemers ouder was dan 50 jaar. Dat komt omdat CG een heel stabiele werkgever was. De firma stond daarvoor ook bekend in Mechelen. Toch is 66% van de 50-plussers en 35% van de 60-plussers vandaag terug aan het werk. 30% heeft een heroriëntatie gedaan naar een andere sector of totaal andere functie”, zegt schepen van economie Greet Geypen. 65 deelnemers in outplacement zijn vandaag nog steeds werkzoekend, maar outplacementbegeleider Hura verwacht dat er voor nog 27 onder hen op korte termijn uitzicht is op een nieuwe tewerkstelling.

Burgemeester Alexander Vandersmissen reageert bijzonder tevreden: “In moeilijke omstandigheden is op korte termijn enorm succes geboekt. Het illustreert dat een faillissement niet alleen kommer en kwel hoeft te zijn. Sommige werknemers hebben zich zelfs opnieuw uitgevonden. Hierop zijn we met alle deelnemers in dit traject bijzonder trots! Dit is een verwezenlijking van outplacement- en loopbaanbegeleiders Hura en SBS, de VDAB, de curatoren, het kabinet van minister Somers en het stadsbestuur.

Vlaams minister Bart Somers: “CG Power, het vroegere Pauwels Trafo, is een echt begrip in Mechelen. Iedereen kent de onderneming. Het nieuws over het faillissement kwam dan ook hard binnen, niet in het minst bij de honderden Mechelaars die door het bedrijf werden tewerkgesteld. Ik ben toen dan ook onmiddellijk met Alexander Vandersmissen en het stadsbestuur aan de slag gegaan om de nodige contacten te leggen en op zoek te gaan naar een oplossing. Dat er vandaag zoveel mensen weer opnieuw aan de slag zijn, is bijzonder goed nieuws en hoopgevend. Een bewijs van de ongelooflijke veerkracht van onze stad en haar inwoners.”

De onderhandeling over een mogelijke overname loopt nog.

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.