Nieuws

Zoeken op categorie

Corona-ouderschapsverlof groot succes bij Vlaamse ambtenaren

2020/05/29 |

Binnenlands Bestuur

29 mei 2020 - Nadat de federale regering een corona-verlofregeling had uitgewerkt, besliste ook de Vlaamse regering op voorstel van minister Somers om het corona-ouderschapsverlof voor Vlaamse ambtenaren mogelijk te maken. Zowat 1 op 8 Vlaamse ambtenaren heeft van deze speciale verlofregeling gebruik gemaakt. Bij twee derde van de aanvragen ging het om één dag per week ouderschapsverlof. Minister van ambtenarenzaken Bart Somers: “De coronacrisis zorgt ervoor dat mensen maximaal thuiswerken en dat is niet altijd even gemakkelijk met kinderen in het huis. We zien dat mensen daarom dankbaar gebruik maken van de mogelijkheid om extra ouderschapsverlof op te nemen in mei en juni.”

Terug

Op vrijdag 8 mei heeft Vlaamse overheid beslist om speciaal corona-ouderschapsverlof te voorzien voor ambtenaren met kinderen jonger dan 12 jaar of met kinderen een handicap. Van de in totaal bijna 29.000 Vlaamse ambtenaren konden 8.535 Vlaamse ambtenaren hierop aanspraak maken. Maar liefst 1.183 personeelsleden – of zowat 1 op de 8 hebben een aanvraag ingediend. Zeven op de tien ambtenaren vroegen ouderschapsverlof aan voor één dag per week. Drie op de tien gingen halftijds werken. Het extra ouderschapsverlof was wel geen absoluut recht, maar kon in overleg met de leidinggevende toegekend worden.

Bart Somers: “De coronacrisis bracht nieuwe uitdagingen mee voor jonge gezinnen en gezinnen met een kind met een handicap. De combinatie van werk en gezin kwam onder druk te staan. Met het speciale corona-ouderschapsverlof wilden we onze Vlaamse ambtenaren zuurstof geven om deze periode goed door te komen.”


Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.