Nieuws

Zoeken op categorie

76% van de inburgeraars verkiest digitale lesvorm

2020/10/13 |

Samenleven

13 oktober 2020 - Het Agentschap Integratie en Inburgering peilde naar de tevredenheid onder de inburgeraars over de dienstverlening en de digitale lessen. Uit de resultaten blijkt dat 97,6% van de inburgeraars tevreden is en 76% een digitale of hybride lesvorm verkiest. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers: “We gaan verder op de ingeslagen weg en maken 15 miljoen euro extra vrij voor het versneld digitaliseren van de inburgeringstrajecten.”

Terug

Van mei tot augustus peilde het Agentschap Integratie en Inburgering naar de tevredenheid van ongeveer 2.000 inburgeraars die een cursus maatschappelijke oriëntatie vanop afstand volgden. Dat zei Bart Somers dinsdag in de commissie Binnenlands Bestuur naar aanleiding van een vraag om uitleg van Katrien Partyka over het inburgeringstraject in tijden van corona.

 

Uit de resultaten blijkt dat maar liefst 97,6 procent van de inburgeraars de afgelopen periode tevreden of zeer tevreden is over de cursus, het lesmateriaal en de ondersteuning van de trajectbegeleider en de leerkracht. 76 procent van de cursisten Maatschappelijke Oriëntatie verkiest een digitale of hybride lesvorm. Dat laatste is een combinatie van digitale en fysieke lessen.

 

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers: “De coronacrisis heeft het belang van digitalisering op scherp gesteld, maar ook na deze crisis zal het belangrijk zijn om meer digitaal te werken. Sommige nieuwkomers hebben klassikale begeleiding nodig, maar velen zijn perfect in staat om de leerstof thuis te verwerken via een digitaal lessenpakket. Op die manier wordt het gemakkelijker om een job te combineren met een inburgeringstraject. We maken daarom 15 miljoen euro extra vrij om de inburgeringstrajecten versneld te digitaliseren.”


Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.