Nieuws

Zoeken op categorie

Ministers Geens en Somers werken aan gefaseerde heropstart erediensten

2020/05/20 |

Samenleven

20 mei 2020 - Federaal Minister van Justitie, bevoegd voor de erkenning van de ere-diensten, Koen Geens, en Vlaams Minister voor Integratie en de lokale geloofsgemeenschappen, Bart Somers, werken in overleg met de geloofsgemeenschappen aan het gefaseerd heropstarten van de erediensten.

Terug
Religieuze plaatsen zijn niet gesloten maar op dit moment mogen er vooralsnog geen religieuze bijeenkomsten worden georganiseerd.

Op 4 mei kwamen de ere-diensten samen op het kabinet van Minister Geens. Op 11 mei werd dit herhaald met vertegenwoordigers van de GEES (Marc Van Ranst en Inge Bernaerts). Vandaag was er opnieuw een overleg met de ere-diensten op het kabinet van Minister Somers om de neuzen in dezelfde richting te krijgen.

De GEES zal een advies uitbrengen en dat zal op een Nationale Veiligheidsraad besproken worden. Ministers Koen Geens en Bart Somers hopen dat er snel duidelijkheid kan gegeven worden. Iedereen is er van overtuigd dat er een religieuze en spirituele beleving moeten kunnen zijn, maar uiteraard moet er rekening gehouden worden met de geldende voorzorgsmaatregelen.
Afhankelijk van hoe het coronavirus evolueert wordt de beslissing genomen om terug op een veilige manier ere-diensten toe te laten.

Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.