Nieuws

Zoeken op categorie

Bart Somers lanceert nieuw filmpje voor alle geloofsgemeenschappen met Koen Geens

2020/05/22 |

Samenleven

22 mei 2020 - Vlaams minister van Samenleven Bart Somers heeft een nieuw filmpje gelanceerd waarin hij samen met federaal minister van Justitie Koen Geens en viroloog Marc Van Ranst alle geloofsgemeenschappen bedankt om de coronamaatregelen zo goed na te leven. De twee ministers werken momenteel aan een actieplan om de gefaseerde heropstart van de erediensten mogelijk te maken. Tot die tijd vragen ze om nog even vol te houden. Voor de Vlaamse moslims betekent dit dat het Suikerfeest aanstaande zondag niet in grote groep kan gevierd worden.

Terug

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers, federaal minister van Justitie Koen Geens en viroloog Marc Van Ranst benadrukken in het filmpje dat we de strijd tegen het coronavirus aan het winnen zijn omdat het overgrote deel van de burgers de coronamaatregelen goed naleeft. Bart Somers: “De afgelopen weken waren er veel belangrijke levensbeschouwelijke momenten. Zo was er het paasfeest bij de christenen, Pesach bij de Joodse gemeenschap en de ramadanperiode bij de moslims. Alle geloofsgemeenschappen hebben zich van hun beste kant laten zien en overal ontstonden mooie initiatieven.”

Nu is het belangrijk om vol te houden, klinkt het in het filmpje. Voor de Vlaamse moslims betekent dit dat het Suikerfeest dit jaar niet in grote groep zal gevierd kunnen worden. Bart Somers: “Velen hielden hun hart vast voor de ramadan, een periode die traditioneel gepaard gaat met bijeenkomsten in grote groep na het breken van de vasten, maar het overgrote deel heeft zich goed aan de regels gehouden. Ik ben trots op onze Vlaamse moslim en alle andere gelovigen in Vlaanderen.”

Heropstart erediensten 

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers werkt samen met federaal minister van Justitie Koen Geens aan een actieplan om de gefaseerde heropstart van de erediensten mogelijk te maken. Afgelopen woensdag kwamen ze daarvoor samen op het kabinet van Bart Somers met de vertegenwoordigers van de belangrijkste geloofsgemeenschappen in ons land.

“De scholen, winkels en bedrijven gaan geleidelijk terug open, dus het is niet meer dan normaal dat we ook bekijken hoe we de erediensten terug gefaseerd kunnen opstarten. In samenwerking met de GEES en in overleg met de geloofsgemeenschappen willen we een plan aan de nationale Veiligheidsraad voorleggen zodat dit op korte termijn kan gebeuren.”

Bekijk hier het filmpje: https://www.facebook.com/bart.somers1/videos/3221626947882039/?eid=ARDiX4LhdPU4sFMPzJ6lCRC9SFsTD51Tsa-lt5g-p6Nw27cq415X3s80JIcErK1EtT0fOLLS1MRoME3s

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.