Nieuws

Zoeken op categorie

Gouden paralympiër Michèle George ontvangt Vlaams Ereteken

2022/07/11 |

Binnenlands Bestuur

11 juli 2022 - Amazone Michèle George behaalde verspreid over drie Olympische spelen maar liefst vijf gouden medailles. Ze is daarmee een inspiratie voor vele medeburgers. En dat is ook de Vlaamse regering niet ontgaan. Vandaag werd ze beloond met het Vlaams ereteken. Voor Vlaams Minister van Samenleven Bart Somers is duidelijk waarom: “Michèle George verlegt grenzen. En ze doet dat niet enkel voor zichzelf, maar ze inspireert op die manier ook anderen die omwille van hun handicap op muren botsen.”

Terug

De Vlaamse feestdag betekent ook dat er Vlaamse eretekens worden uitgereikt. Dat gebeurde intussen al voor de achtste keer. Een traditie is daarmee ingezet. Dit jaar werden er vier laureaten uitgekozen. Het gaat om “keizer van het Vlaamse lied” Will Tura, topwetenschapper in de strijd tegen Kanker Peter Baron Carmeliet, gerenommeerd topchef en maatschappelijk meerwaardezoeker Seppe Nobels en tot slot meervoudig gouden Paralympiër Michèle George.

 

Een ongeval tijdens het paardrijden maakte dat Michèle George verlammingsverschijnselen kreeg aan het linkerbeen. Maar dat hield haar dus klaarblijkelijk niet tegen. Van Londen 2012 over Rio de Janeiro in 2016 tot Tokio afgelopen jaar, slaagde ze erin om in totaal maar liefst 5 gouden medailles en 1 zilveren medaille mee terug naar huis te brengen voor ons land. Daarmee is zij een onbetwiste inspiratie voor andere ruiters en mensen met een handicap.

 

Vlaams Minister Bart Somers: “Na zo’n tegenslag opnieuw de rug rechten, weer op een paard kruipen, en vervolgens ook medailles halen, dat toont een ongelooflijke hoeveelheid doorzettingsvermogen aan. Gelijkschakeling van het prijzengeld voor Paralympiërs is een belangrijke stap, maar het is niet genoeg. We moeten verder blijven inzetten op gelijke kansen en waardering voor mensen met een beperking.”

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.