Nieuws

Zoeken op categorie

INDIGO zet sprint in naar een klimaat neutraal Mechelen

2022/02/09 |

Mechelen

9 februari 2022 - INDIGO Park Belgium en Stad Mechelen slaan de handen in elkaar om dit jaar zestig nieuwe laadpunten te voorzien in parkings van Indigo in Mechelen. Dit vormt een onderdeel van een breder project waarin INDIGO in één jaar driehonderd bijkomende laadpunten installeert in verschillende parkings in België. Aanvullend wordt een aangepast abonnement ‘Park & Zen’ voorzien dat parkeren en laden combineert, waarmee een abonnee van INDIGO terecht kan in wel 122 parkings.

Terug

Al meer dan 2 decennia is INDIGO Park Belgium een betrouwe mobiliteitspartner van de Stad Mechelen die er steeds naar streeft om haar stad in beweging te houden. Nu willen beide partners samen een ambitieus plan uitwerken om een van de meest toonaangevende en duurzame steden van België te worden.
 
Om dit te realiseren werkt INDIGO samen met het bedrijf Bluecorner met de intentie dit jaar het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen in haar netwerk gevoelig op te drijven.  Momenteel staan er niet minder dan 300 bijkomende laadpunten ingepland waarvan er momenteel 60 voorzien zijn in parkings in de Stad Mechelen. In combinatie met de reeds aanwezige laadpunten in deze parkings brengen we het totaal op 70 laadpunten  tegen eind februari. De ambitie gaat trouwens verder want zodra de bezetting toeneemt wordt het netwerk verder uitgebouwd.
 
Deze laadpunten zullen verdeeld worden over Parking Veemarkt, Parking Grote Markt, Parking Kathedraal, Parking Tinel en parking Zandpoortvest.  Voor wat deze laatste betreft is het trouwens de ambitie om een volwaardige laadhub te voorzien waar zowel gewone laadpalen als snelladers zullen worden voorzien. Hierdoor zijn de inwoners verzekerd van genoeg laadpunten en wordt de burger extra gemotiveerd mee te schakelen naar een duurzame toekomst. Deze snelle omschakeling ligt helemaal in lijn met Globale, Europese, Federale en Vlaamse ambities.
 
Vlaanderen gaat namelijk voor 100.000 (semi-)publieke laadequivalenten tegen 2030 om voorbereid te zijn op 1 miljoen elektrische wagens. In het Lokaal Energie en Klimaatpact van
Minister Somers is er een doelstelling om 1 laadpunt per 100 inwoners te realiseren bovenop de voorziene (ultra-) snellaadinfrastructuur langs de autosnelwegen, zoals
voorzien in het ‘Clean Power for Transport’-plan.  
 
“Elektrische auto’s zijn de toekomst. Ze zorgen voor minder CO2-uitstoot en dankzij innovatie zullen elektrische wagens binnenkort goedkoper zijn dan wagens met een fossiele motor. Om deze elektrificatie van ons wagenpark te versnellen en te faciliteren vertrekt het Lokaal Energie-en Klimaatpact vanuit duidelijke doelstellingen. Samen met de steden en gemeenten gaan we voor 1 laadpunt per 100 inwoners tegen 2030. Zo wordt het concreet, behapbaar en weet elk lokaal bestuur hoeveel laadpunten ze moet realiseren. Liefst 293 van de 300 lokale besturen hebben dit pact ondertekend en hebben zich geëngageerd om de doelstellingen te behalen. Ook Mechelen zet hier volop op in”, aldus minister Bart Somers.
 
"Mechelen ambieert als snelgroeiende en centraal gelegen stad de transitie naar elektrische wagens op een duurzame en efficiënte manier te maken. Het uitbouwen van laadpunten op
strategische plaatsen past in onze visie op de mobiliteit van de nabije toekomst. We zijn nu al nummer 1 centrumstad betreft het aantal laadpalen en blijven ook in de toekomst inzetten op deze snel toenemende vraag", stelt schepen voor Mobiliteit Vicky Vanmarcke.
 
"Vandaag staan er al 278 (semi-)publieke laadpunten in Mechelen. We streven naar 870 laadpunten tegen 2030. De samenwerking met Indigo zorgt opnieuw voor een geweldige
boost om deze doelstelling te behalen", aldus Vanmarcke.
 
INDIGO Park Belgium neemt samen met Stad Mechelen en Bluecorner het voortouw bij het uitbouwen van een duurzaam laadnetwerk, hierdoor wordt elektrisch laden in Mechelen eenvoudig en aangenaam.
 
Om de uitrol van dit elektrisch laadnetwerk vlot te laten verlopen, lanceert INDIGO het nieuw product Park & Zen waarvan de primeur voor de stad Mechelen werd gereserveerd. Het product zorgt ervoor dat een abonnee van INDIGO (gelijk waar in België) gebruik kan maken van onze laadinfrastructuur voor een vast forfaitair bedrag van 69 EUR en dit gelijk waar in ons netwerk van 122 parkings. Dit is een enorme troef voor alle Mechelaars die op heden reeds een abonnement hebben of plannen te nemen in een van onze parkings.
 
Over INDIGO
Indigo ontwikkelt, bouwt en exploiteert openbare parkings zowel onder- als bovengronds en controleert en beheert openbare wegen over de hele wereld. Onze basisfilosofie is eenvoudig: we werken samen met openbare diensten en lokale besturen om het mobiliteitsprobleem in de steden op te lossen. We leggen daarbij de nadruk op de kwaliteit van de binnenstedelijke mobiliteit en op het respect van het leefmilieu.
 
Wij, als gespecialiseerde mobiliteitspartner, zijn erop gericht onze klanten de juiste parkeerplaats of parkeerproduct aan te bieden. Onze parkings en parkeerplaatsen op de openbare wegen zijn dan ook van hoge standaard kwaliteit. De plaatsen zijn ruim en stellen u in staat veilig te parkeren in een schone omgeving.
 
We richten ons bovendien op het samenwerken met lokale bedrijven door de beste parkeermogelijkheden in de buurt voor hun klanten te voorzien en zo een win-win situatie voor alle partijen te creëren.
 
Daarnaast zetten we ook in op duurzame mobiliteit met onze Mobility Hubs van INDIGO Weel en tot slot onze ‘last mile solutions’ die bijdragen aan een betere logistieke keten.
 
Over Bluecorner                          
Het Belgische Blue Corner startte in 2011 als één van de pioniers van laadpunten voor elektrische wagens. Vanuit het aspect duurzaamheid wil de leverancier en beheerder van deze installaties elektrisch rijden makkelijk en toegankelijk maken. Blue Corner zet in op slimme 360° totaaloplossingen met abonnementen voor professionelen, particulieren en partners. Het snel groeiend netwerk telt verspreid over België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk meer dan 7.000 oplaadpunten. Met een publieke laadpas van Bluecorner staan ook 250.000 laadpunten in de rest van Europa ter beschikking.
 
In 2021 werd Blue Corner overgenomen door Blink Charing Co. Dit Amerikaans beursgenoteerd bedrijf op de Nasdaq begon in 2009 met als doel de klimaatverandering af te remmen en de uitstoot van broeikasgassen door transport te verminderen via het creëren van een levensvatbare EV-laadinfrastructuur in de Verenigde Staten en internationaal.
Het is een toonaangevende leverancier van EV-laaddiensten met meer dan 24.000 laadstations en meer dan 190.000 leden. Dankzij de overname krijgt Blue Corner toegang tot geavanceerde productinnovaties en de middelen om een dominante speler te worden in de wereldwijde EV-infrastructuurindustrie.


Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.