Nieuws

Zoeken op categorie

Lokaal relanceplan om lokale besturen te ondersteunen

2020/05/05 |

Binnenlands Bestuur

5 mei 2020 - Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers heeft een relanceplan voor lokale besturen klaar. Het gaat om een ‘levend’ document met praktische tips en ideeën om lokale besturen te ondersteunen in de exit-fase. Lokale besturen, maar ook middenveldorganisaties, kunnen dit document gebruiken als inspiratiebron voor hun eigen lokale relanceplannen en kunnen goede initiatieven doorsturen zodat het document kan aangevuld worden. Bart Somers: “De lokale besturen zijn al de hele coronacrisis lang een cruciale actor geweest om de coronacrisis in goede banen te leiden. Ze zullen ook een cruciale rol spelen in deze exit-fase. Daarbij wil ik hen ondersteunen en concrete handvaten en ideeën aanreiken, steeds binnen het federale kader.”

Terug

De hele coronacrisis lang hebben de lokale besturen een cruciale rol gespeeld in het handhaven van de regelgeving, de organisatie van triagecentra of schakelzorgcentra, kinderopvang tijdens de Paasvakantie enzovoort. Hun rol blijft ook erg belangrijk nu stilaan de exit uit de coronacrisis is ingezet. 

Bart Somers: “Ook nu we in de exit-fase komen, zullen lokale besturen een cruciale rol blijven spelen om de federale richtlijnen praktisch te vertalen op het terrein. Lokale besturen denken ook volop na over de toekomst van hun gemeente of stad in het post-coronatijdperk.

Het relanceplan focust op vier pijlers: levenskwaliteit, economie, solidariteit en zorg en opvang.

Wie het lokale relanceplan wil nalezen, kan surfen naar https://www.vlaanderenhelpt.be/lokale-relanceplannen

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.