Nieuws

Zoeken op categorie

Minister Somers gaat met burgemeesters van Boom en Rumst in gesprek over Tomorrowland

2021/06/18 |

Binnenlands Bestuur

17 juni 2021 - Vlaams minister Bart Somers gaat op korte termijn in gesprek met de burgemeesters van Boom en Rumst. Zij beslisten donderdag dat Tomorrowland dit jaar toch niet kan doorgaan, hoewel dat volgens de coronaregels op dat moment wel zou mogen.

Terug

“Ik ga als minister van Binnenlands Bestuur op korte termijn aan tafel zitten met de gemeenten Rumst en Boom. We moeten onze event- en cultuursector steunen! Mensen hebben nood aan een zomer vol plezier. Samen moeten we dat veilig kunnen organiseren. #Tomorrowland”, liet Bart Somers gisterenavond weten via Twitter.

Vlaams minister Bart Somers: “Uiteraard valt het onder de bevoegdheden en lokale autonomie van onze steden en gemeenten om zelf te beslissen of bepaalde evenementen kunnen doorgaan op hun grondgebied, maar vanuit de Vlaamse regering hebben we er net voor geijverd dat festivals deze zomer terug mogelijk zouden zijn. Deze sector heeft het zwaar geleden onder de coronacrisis en we hebben hen ondersteund met financiële middelen om erdoor te komen, maar vanaf 13 augustus moet het terug mogelijk zijn om grotere festivals te organiseren. Als Pukkelpop kan, dan ben ik ervan overtuigd dat we Tomorrowland ook kunnen organiseren."


Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.