Nieuws

Zoeken op categorie

Minister Somers ondersteunt vijf stadsvernieuwingsprojecten

2020/11/27 |

Binnenlands Bestuur

27 november 2020 - De Vlaamse regering kent op voorstel van minister Somers de jaarlijkse conceptsubsidies toe aan vijf stadsvernieuwingsprojecten in Gent, Ronse, Roeselare en Ieper. In totaal gaat het om 360.000 euro waarmee steden een studie kunnen financieren om bijvoorbeeld oude gebouwen een nieuwe bestemming te geven of stadsdelen opnieuw aan te leggen. Bart Somers: “Een stad is nooit af en voortdurend in ontwikkeling en beweging. De vernieuwing mag nooit stilvallen. Met deze jaarlijkse conceptsubsidies ondersteunen we vijf prachtige projecten.”

Terug

Ieder jaar voorziet de Vlaamse regering stadsvernieuwingssubsidies waar Vlaamse steden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel aanspraak op kunnen maken. Voor de conceptsubsidies die gebruikt worden om projecten vorm te geven gaat het om een totaalbedrag van 360.000 euro. De jury selecteerde dit jaar uiteindelijk vijf projecten.

Het gaat om twee Gentse projecten: het stadsgebouw 2.0 en de Scandinaviëblokken. Het eerste is een project rond de bouw van een multifunctioneel stadsgebouw met onder meer een kinderdagverblijf en school. De Scandinaviëtorens zijn de woontorens gelegen aan de Afrikalaan. Ieper ontvangt conceptsubsidies voor een studie rond de ontwikkeling van de Strategische Spie, een domein in de nabijheid van het station en de binnenstad. Roeselare gaat onderzoeken hoe de stad samen met haar inwoners een Groene Gordel kan aanleggen. Ronse heeft dan weer plannen met de heraanleg van de stationsomgeving tot een leefbare buurt.

Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers : “Per project ontvangen de steden 72.000 euro. De conceptsubsidies vormen een belangrijke eerste stap om onze Vlaamse steden te vernieuwen. Plannen leiden in de toekomst tot prachtige realisaties die Vlaanderen nog aantrekkelijker, moderner en duurzamer maken. Een plek waar het aangenaam wonen, werken en leven is.”


Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.