Nieuws

Zoeken op categorie

Minister Somers steunt de 25ste editie van de Belgian Pride

2022/05/20 |

Samenleven

Na twee jaar wachten is het eindelijk zover. De Belgian Pride zal opnieuw met veel kleur door de straten van Brussel trekken. Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus is het terug tijd om samen te komen en diversiteit te vieren. Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers maakt dit jaar opnieuw 25.000 euro vrij ter ondersteuning van de verschillende acties van de organisatie. “De vrijheid om jezelf te mogen zijn, dat is de kern van onze samenleving. De Belgian Pride draait rond deze vrijheid en verdient dan ook alle steun,” aldus minister van Gelijke Kansen Bart Somers.

Terug

De 25ste editie van The Belgian Pride had normaal gezien in 2020 moeten plaatsvinden. Helaas gooide Covid ook hier roet in het eten en zal deze jubileumeditie pas op zaterdag 21 mei 2022 door de straten van Brussel trekken en de volledige stad in de regenboogkleuren hullen. Het belang van evenementen zoals de Pride mag niet onderschat worden.  Ze zorgen dat de LGBTQIA+ gemeenschap zichtbaar is en dat ze zich aan het grote publiek kan laten zien en laten horen. Het thema van dit jaar is #OPEN. Hiermee lanceert de organisatie een oproep tot meer inclusiviteit, respect en gelijkheid voor de LGBTI+-gemeenschap.

Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers trekt ook dit jaar 25.000 euro uit om de campagne te ondersteunen. “De Belgian Pride gaat over vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn. Ons land is altijd een voortrekker geweest op vlak van LGBT-rechten, maar we zakken dit jaar wel van plaats 2 naar 3 op de Europese Rainbowindex. Wetgeving alleen is niet voldoende, mensen moeten zichzelf kunnen zijn in de dagdagelijkse realiteit. Initiatieven zoals de Pride om dat onder de aandacht te brengen, blijven dus zeer belangrijk. Daarnaast werd het aanpakken van homofobie een onderdeel van het actieplan tegen radicalisering en we werkten aan toegankelijkere meldpunten en safe spaces waar slachtoffers van seksuele intimidatie en geweld op een laagdrempelige manier terecht kunnen. ” aldus minister Somers.

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.