Nieuws

Zoeken op categorie

Bart Somers onderzoekt ondersteuningsmaatregelen voor CG Power Systems

2020/02/03 |

Mechelen

3 februari 2020 - Het Mechelse bedrijf CG Power Systems is vandaag failliet verklaard. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en titelvoerend burgemeester Bart Somers gaat samen met minister van Werk en Economie Crevits na hoe de werkgelegenheid maximaal behouden kan blijven en welke maatregelen genomen kunnen worden om een mogelijke doorstart van CG Power Systems in Mechelen te begeleiden. Bart Somers: “Op dit moment is het aan de curatoren om na te gaan hoe CG Power Systems mogelijk een doorstart kan maken. Als Vlaamse regering bekijken we hoe we het bedrijf daarin kunnen begeleiden.”

Terug

CG Power Systems, één van de meest toonaangevende bedrijven in de stad Mechelen is vandaag  failliet verklaard. Minister van Binnenlands Bestuur en titelvoerend burgemeester Bart Somers vindt het een spijtige zaak. Bart Somers: “Ik leef enorm mee met de werknemers die nu bange momenten doormaken. Het is nu in eerste instantie aan de curatoren om een mogelijke doorstart te onderzoeken en te begeleiden. De Vlaamse regering bekijkt waar ze die doorstart kan faciliteren. We laten dit bedrijf en zijn werknemers niet los.”

Minister Somers gaat met zijn collega-minister van Werk en Economie Hilde Crevits nagaan welke begeleidende maatregelen de Vlaamse regering eventueel kan nemen. 

Ook burgemeester Alexander Vandersmissen noemt het faillissement van CG Power Systems – bij velen nog bekend als Pauwels Trafo- een zware opdoffer voor Mechelen.  “Gelegen op een zichtlocatie met 450 werknemers was dit bedrijf ronduit iconisch en een economische sterkhouder. Wij zullen als stad alles in het werk stellen om een doorstart te faciliteren, waarbij we vooral streven naar een lokale verankering”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Aangezien Mechelen van ondernemen een beleidsspeerpunt heeft gemaakt, willen burgemeester en schepen van economie de komende dagen snel schakelen. “In opvolging van verkennende gesprekken de voorbije week zijn wij intern reeds op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden van het terrein. We gaan daarbij uit van  een optimalisatie van het ruimtebeslag nodig voor de ontwikkeling van de activiteiten met het oog op doorstart”, zegt schepen van economie Greet Geypen.


Deel dit op

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.