Nieuws

Zoeken op categorie

Beleef de Bevrijding van Mechelen opnieuw

2019/08/29 |

Mechelen

29 augustus 2019 – Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan WOII. Deze bijzondere herdenking gaat door op donderdag 5 september 2019 in het centrum van Mechelen met de doortocht van een unieke colonne historische en eigentijdse legervoertuigen.

Terug

Als blikvanger van ’75 Jaar Bevrijding’ vormen de Landcomponent van Defensie en het War Heritage Institute samen een historische colonne van 50 voertuigen van de Tweede Wereldoorlog, waarvan een groot deel ook effectief deelnam aan de bevrijding in 1944. Daarbij komen nog 20 moderne voertuigen van de Landcomponent.


De aankomst van de historische colonne wordt op Grote Markt en Veemarkt verwacht om 12u30. De vzw Historical Military Vehicles slaat vanaf 13u30 een tentenkamp op en brengt een heleboel militaire voertuigen mee naar Mechelen, om die tijd van toen weer tot leven te brengen. Zo ontstaat er tijdelijk een openluchtmuseum op de Grote Markt. Jong en oud kunnen historische militaire voertuigen bewonderen en zelfs met een aantal hiervan een rondrit door Mechelen maken. Ondertussen kan men op de Grote Markt genieten van optredens van de The French Captain en de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie. Om 17u30 wordt er voor het stadhuis, onder begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, hulde gebracht aan onze bevrijders.


We nodigen alle Mechelaars uit om mee te genieten van deze bijzondere herdenking.


Hier komt een titel

Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.