Nieuws

Zoeken op categorie

Staten-lokaal VVSG

2019/12/05 |

Binnenlands Bestuur

5 december 2019 - De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten blaast 25 kaarsjes uit, en dat werd op een gepaste wijze gevierd op de unieke site van Thor Central. Als minister van Binnenlands Bestuur had ik de eer om een toespraak te mogen geven.

Terug
De kern van mijn beleid is het blijven streven naar een efficiënte en burgergerichte overheid. Dat is de basis voor het creëren van welvaart, welzijn en vertrouwen bij de Vlaamse burger. De lokale besturen zijn niet het “laagste” bestuursniveau, maar juist het “eerste” bestuursniveau, gezien ze als eerste in contact komen met de burgers. Met mijn 18-jarige ervaring als burgemeester geloof ik onvoorwaardelijk in de kracht van de lokale aanpak.

De toekomst is lokaal

Om de toekomst van deze besturen te vrijwaren wens ik de komende regeerperiode het lokale bestuursniveau te versterken, zowel vanuit mijn bevoegdheid omtrent Binnenlands Bestuur als mijn bevoegdheid omtrent Samenleven. Op deze manier willen we lokale besturen pragmatisch en creatief antwoorden kunnen blijven bieden op de uitdagingen van vandaag en morgen.

Precies daarom is VVSG een belangrijke partner om de lokale besturen de ondersteunen en te versterken. Want als het goed gaat met de lokale besturen, dan gaat het goed met Vlaanderen.

Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.