Nieuws

Zoeken op categorie

Werkbezoek Ninove voor aanpak rond samenlevingsproblemen

2019/12/07 |

Samenleven

7 december 2019 - De Oost-Vlaamse stad Ninove wil 5 tot 8 bijkomende wijkagenten aanwerven om uitdagingen rond migratie en de grootstedelijke problemen uit Brussel aan te pakken. Maar er komen ook 2 stadsmariniers en 2 buurtwerkers bij, en maatschappelijk werkers worden de straat opgestuurd.

Terug
Ninove zal een financiĆ«le ondersteuning van 1 miljoen euro ontvangen om de samenlevingsproblematiek aan te pakken. Dit zijn extra middelen die zullen ingezet worden om meer te investeren in politieagenten en wijkwerkers. "Maatschappelijke werkers zullen niet meer achter het bureau werken maar op locatie. Zo kan je problemen effectief detecteren en de juiste hulpverlening aanbieden", aldus burgemeester Tania De Jonge van Ninove (Open Vld). 

Dit is een aanpak die Vlaams minister Bart Somers volledig ziet zitten. "Ninove zit in de schaduw van Brussel en wordt geconfronteerd met een instroom van mensen met een soms zwakker profiel", zegt de minister. De Oost-Vlaamse stad, waar extreem rechts electoraal sterk staat, zal bijkomende politie inzetten maar bekijkt ook hoe bijvoorbeeld hulp bij huiswerk tot sociale mobiliteit kan leiden. "Ninove doe dat op een verstandige manier. Duidelijk lijnen trekken en kordaat waar nodig. Maar er ook voor zorgen dat niemand achter blijft", aldus de minister.

Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.