Nieuws

Zoeken op categorie

Leuven krijgt 145.000 euro voor ‘slim in de stad project’ Mezuri

2019/12/20 |

Binnenlands Bestuur

20 december 2019 - De Vlaamse regering kent op voorstel van Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers 145.000 euro aan de stad Leuven voor haar project Mezuri. Bijzonder is dat het gaat om een programma dat de impact van contacturen van welzijnswerkers in sociaal kwetsbare gezinnen wil meten. Bart Somers: “De inzet van slimme toepassingen op het domein van welzijn is verrassend. Het maakt Mezuri in Leuven tot een project dat de jury kon overtuigen.”

Terug

De oproep voor Slim in de stadsubsidies (SIDS) liep van 20 juni tot en met 7 oktober dit jaar. De dertien centrumsteden en de Vlaamse gemeenschapscommissie in Brussel konden een project indienen. In totaal waagden acht steden hun kans, alleen de projecten van Leuven en Roeselare zijn geselecteerd. 

Belangrijk is dat de projecten vernieuwend zijn en inspelen op een specifieke nood. Origineel aan Mezuri is dat het om een toepassing gaat op het terrein van welzijn. Het gaat om een softwareprogramma dat de impact van contacturen tussen sociale werkers en kwetsbare gezinnen snel en objectief wil meten, zonder omslachtige administratie. 

‘tLampeke

Bij een pilootproject met Buurtwerk ’tLampeke in Leuven hebben een tiental gezinscoaches met succes gebruik gemaakt van een prototype van de software. Met de subsidie kan een nieuwe definitieve tool worden ontworpen.

De tool focust op de combinatie van de fysieke aanwezigheid van welzijnswerkers in gezinnen, en de digitale verwerking van de informatie. Het is de eerste keer dat de impact van de welzijnswerkers op een eenvoudig manier kan worden gemeten. De tool kan als het ware structuur brengen in ongestructureerde gegevens.

Bart Somers: “Onze steden hebben slimme toepassingen nodig om het bestuur naar een hoger niveau te tillen. Daarom belonen we graag projecten die innovatief zijn en inspelen op nieuwe noden van vandaag.”


Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.