Nieuws

Zoeken op categorie

Minister Bart Somers: "Brandstichting in Bilzen is meer dan één brug te ver"

2019/11/13 |

Samenleven

13 november 2019 - Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) komt woensdag naar Bilzen, voor een overleg over de brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Grote Spouwen. Hij wil samen met de stad bekijken wat er moet gebeuren om zo'n incident in de toekomst te vermijden.

Terug

Dinsdagavond was minister Somers te gast in het programma De Afspraak op Canvas. Hij veroordeelde de brand zeer duidelijk. "Er zijn grenzen over hoe je ongenoegen uit. En dit is niet één maar veel bruggen te ver. Wat is dan de volgende stap? Brand stichten in asielcentra waar al mensen verblijven? Dit is totaal onaanvaardbaar." Somers heeft wel begrip voor de angst die onder de mensen leeft. "Maar je kan door geweld je mening niet opdringen. Wat er gebeurd is, dat is politieke terreur. En daardoor zijn er mensen in gevaar gebracht." 

Bewondering

Dat de familie Noé, de eigenaars van het voormalige woon-zorgcentrum nog altijd achter de plannen voor het asielcentrum staat, is voor Somers bewonderenswaardig. "Ik vind het enorm moedig dat die 80-jarige dame en haar zonen de dag na zo'n traumatische ervaring nog altijd zeggen: we wijken niet. Dat gezin staat echt voor de westerse waarden en humaniteit."


Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.