Nieuws

Zoeken op categorie

50 plaatsen extra in noodopvangcentrum

2019/09/16 |

Mechelen

16 september 2019 – Er komen vanaf vandaag vijftig tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers bij in het noodopvangcentrum aan de Zwartzustersvest. Dat brengt het totaal op 230 plaatsen. De noodopvang loopt nog tot maart volgend jaar.

Terug

Voor de opvang van asielzoekers stelt het stadsbestuur sinds maart van dit jaar het leegstaand ziekenhuis aan de Zwartzustersvest ter beschikking. Sindsdien verblijven er 180 mensen. Voor de extra opvang wordt nu ook de vierde verdieping van het voormalig ziekenhuis in gereedheid gebracht. De 50 nieuwe mensen komen vanaf maandag toe. Ook nu gaat het om gezinnen en alleenstaanden. Het Rode Kruis staat in voor de exploitatie van het opvangcentrum. Voor de stad Mechelen zijn er geen financiële of logistieke lasten.


Sinds augustus 2018 ligt de instroom in de opvangstructuren hoger dan de uitstroom waardoor Fedasil bijkomende plaatsen moet vinden. Dat is de oorzaak van de gevraagde capaciteitsuitbreiding. Ook in andere steden en gemeenten wordt gezocht naar extra opvangplaatsen. Meer capaciteit betekent niet dat de opvangstermijn wordt verlengd. In maart volgend jaar starten de reconversiewerken aan het gebouw om er het rusthuis Hof van Egmont in onder te brengen.Deel dit op

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.