Nieuws

Zoeken op categorie

Bart Somers lanceert oproep voor stadsvernieuwingssubsidies 2020

2020/04/22 |

Binnenlands Bestuur

22 april 2020 - Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers lanceert vandaag de oproep 2020 voor de aanvraag van concept- en projectsubsidies voor stadsvernieuwingsprojecten. Dertien centrumsteden, eenentwintig provinciale steden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel kunnen een aanvraag indienen. Bart Somers: “De coronacrisis mag de voortdurende vernieuwing van onze steden niet in de weg staan. Daarom kennen wij ook dit jaar stadsvernieuwingssubsidies toe. Het resultaat laat zich zien op het terrein: onze steden worden steeds duurzamer en aantrekkelijker om te wonen en te leven.”

Terug

Sinds 2002 kent de Vlaamse overheid subsidies toe aan stadsvernieuwingsprojecten. Het gaat onder meer om conceptsubsidies voor studies rond mogelijke stadsvernieuwing. De projectsubsidies zijn bedoeld voor de realisatie van concrete projecten. Voor de conceptsubsidies heeft de Vlaamse regering 360.000 euro uitgetrokken. Voor de projectsubsidies gaat het om bijna 7,5 miljoen euro. 

De dertien Vlaamse centrumsteden, eenentwintig provinciale steden*, en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel kunnen een aanvraag indienen vanaf vandaag  tot en met 15 juli. Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingezonden aanvragen.

Nog voor de zomermaanden lanceert Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur bijkomend ook een oproep voor thematische stadsvernieuwingssubsidies. 

Bart Somers: “Ook tijdens de coronacrisis blijven we inzetten op de vernieuwing van onze steden. Zij vormen de motor van Vlaanderen. Daarom kennen we ook dit jaar concept- en projectsubsidies toe en werken we aan duurzame steden waar het aangenaam wonen, leven en werken is.”

*Steden die een subsidie kunnen aanvragen zijn: Antwerpen, Gent, de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Aalst, Brugge, Genk, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout, Aarschot, Deinze, Dendermonde, Diest, Eeklo, Geel, Halle, Herentals, Ieper, Knokke-Heist, Lier, Lokeren, Mol, Oudenaarde, Ronse, Sint-Truiden, Tielt, Tienen, Tongeren, Vilvoorde en Waregem.

 


Deel dit op

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.