Nieuws

Zoeken op categorie

Vlaams minister van Samenleven Somers en Vlaams minister van Jeugd Dalle openen eerste Warme William Luisterkamer in Beveren

2021/03/17 |

Samenleven

17 maart 2021 - Vlaams minister van Samenleven Somers en Vlaams minister van Jeugd Dalle openen eerste Warme William Luisterkamer in Beveren

Terug

Uit onderzoek weten we dat 1 op de 5 Vlaamse jongeren aangeeft zich niet goed in zijn vel te voelen. De COVID-19 pandemie heeft dit plaatje enkel negatief beïnvloed. Voor veel jongeren blijft het moeilijk om over problemen te praten, zelfs met hun vrienden.  Warme William wil jongeren daarom aanleren dat het niet alleen belangrijk is over je problemen te praten, maar ook om beter te leren luisteren naar elkaar. Met die filosofie in het achterhoofd lanceert de Warme William-campagne een nieuw initiatief: de Warme William luisterkamer.

Vlaams minister Somers kreeg samen met minister van Jeugd Dalle de eer om de eerste Luisterkamer in een school te mogen openen: “De coronacrisis is geen gemakkelijke periode en al helemaal niet voor jongeren. Zeker als opgroeiende jongere is het belangrijk om te leren én te mogen praten over je problemen. De Warme William Luisterkamer, een echte warme en veilige ruimte, is een uitstekend initiatief. We moeten zelf allemaal een luisterend oor proberen te zijn voor onze omgeving.”

De eerste Warme William Luisterkamer werd geopend in de Sint-Maartenschool in Beveren, maar het Fonds GavoorGeluk hoopt dat vele scholen en jeugdverenigingen zullen volgen. Ze hebben zelfs een instructiefilmpje gemaakt om zulke kamer in te richten.

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.