Nieuws

Minister Somers lanceert coronawebsite met filmpjes per levensbeschouwing

2021/03/03 |

Samenleven

3 maart 2021 - Vlaams minister van Samenleven Bart Somers wil zoveel mogelijk mensen bereiken met correcte informatie rond het coronavirus. De minister lanceert daarom een website waar onder meer nuttige informatie is terug te vinden voor mensen met een beperking. De website bundelt ook alle communicatie in verschillende talen en helder Nederlands. Daarnaast werd er een filmpje gemaakt per levensbeschouwing om zoveel mogelijk mensen te overtuigen zich te laten vaccineren.

Terug

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers: “Het is in het belang van ons allemaal dat minstens 70 procent van de bevolking zich laat vaccineren. Zo bekomen we groepsimmuniteit. Het is daarom cruciaal dat we zoveel mogelijk mensen bereiken met correcte informatie over het coronavirus en het vaccin.”

De coronacrisis maakt volgens minister Somers duidelijk dat we niet enkel een algemene campagne nodig hebben, maar ook communicatie op maat van elk individu. “Mensen met een beperking, anderstaligen of slechthorenden kunnen terecht op de nieuwe website waar alle nuttige info voor hen werd gebundeld en vertaald”, aldus minister Somers.

Daarnaast zijn er ook filmpjes terug te vinden waar de leiders van de verschillende levensbeschouwingen burgers aanmoedigen om zich te laten vaccineren. De filmpjes zullen ook verspreid worden op sociale media. Bart Somers: “Fake news berichten die online en offline te vinden zijn, zorgen ervoor dat sommige burgers zich vragen stellen bij de vaccins. Zo ook bij christenen, moslims en joden die uit religieuze overtuiging overwegen om zich niet te laten vaccineren. In samenwerking met de verschillende erediensten zijn er daarom filmpjes gemaakt per levensbeschouwing om zoveel mogelijk twijfels weg te nemen.”

Viroloog Steven van Gucht en federaal minister van erediensten Vincent Van Quickenborne werkten graag mee aan de campagne: "Het coronavirus treft ons allemaal. Ongeacht onze afkomst, ongeacht ons geloof. Maar correcte informatie over de vaccinaties bereikt ons niet allemaal. Doelgerichte informatiecampagnes zoals deze zijn cruciaal om voldoende mensen te overtuigen zich te laten vaccineren," klinkt het bij minister Van Quickenborne.

Link naar website: https://multisite.binnenland.vlaanderen.be/agentschap-binnenlands-bestuur/vaccinatie-covid-19-specifieke-groepen


Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.