''Steden zijn niet het probleem, ze zijn de oplossing.''

Recent nieuws

LEKP

Lokale besturen nemen voortouw: volledig CO2-vrije sociale woningen in Hoeselt

4 december 2021 - 293 van de 300 Vlaamse gemeenten ondertekenden het Lokaal Energie en Klimaatpact van Vlaams Minister Bart Somers. De middelen uit het pact kunnen lokale besturen gebruiken om hun klimaatbeleid kracht bijzetten. Met de renovatie van vier sociale woningen tot volledig fossielvrije woningen toont de gemeente Hoeselt alvast het ongelooflijk potentieel. “Dit project toont waar ambitieuze lokale besturen die aan de slag gaan met nieuwe technologie toe in staat zijn. Een lokaal klimaatbeleid dat niet enkel goed is voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee van de burgers”, aldus Vlaams Minister Bart Somers.

Samenleven

Bart Somers bezoekt innovatief revalidatiecentrum in Antwerpen

2 december 2021 - Vijf jaar geleden richtte Eduard Schiettecatte TrainM op. Met robots kunnen beschadigde hersenen er opnieuw bewegingen aanleren. Het revalidatiecentrum behoort tot de top van Europa en is op zoek naar nieuwe vestigingen in binnen- en buitenland. Vlaams Minister voor Gelijke Kansen Bart Somers ging daags voor de internationale dag van de personen met een handicap op bezoek en was onder de indruk. “Innovatie is de sleutel tot vooruitgang. De ongelooflijke vooruitgang die patiënten hier boeken, biedt hen kansen en perspectief om opnieuw deel te nemen aan het samenleven.”

Mechelen

Bart Somers wint internationale Civic Leader Award

25 november 2021 - Bart Somers heeft de prestigieuze Civic Leader Award gewonnen. De internationale prijs wordt uitgereikt door The Academy of Urbanism. Somers wint de prijs voor zijn beleid als burgemeester van de stad Mechelen waar hij van samenleven in diversiteit een succes maakte.

Over Bart

The times they are a’changin, zong Bob Dylan. Dat deden ze in de jaren ’60. Dat doen ze nu nog. Dat hebben ze eigenlijk altijd gedaan. 
Elke tijd kent vooruitgang, maar ook uitdagingen en moeilijkheden. De technologie heeft ons dagelijks leven gemakkelijker gemaakt. Andere veranderingen in de maatschappij vragen een groter aanpassingsvermogen: migratie, globalisering, digitalisering. Voor vele mensen werken ze destabiliserend. Veranderingen zijn van alle tijden, ze zijn niet te vermijden.  We vragen van mensen heel wat flexibiliteit om zich telkens opnieuw aan te passen aan nieuwe situaties. Voor de ene gaat dat makkelijker dan voor de andere. De tijd terugdraaien naar hoe het vroeger was, gaat niet. Die illusie wil ik -in tegenstelling tot sommige andere partijen-  niet in stand houden.

Volg Bart op Instagram

Volg Bart op Twitter

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.